Historie bag HGP

Historie bag HGP

Det Danske Handicap Grand Prix (HGP) har været afholdt siden 1996 i forskellige dele af landet. I 1996 kunne bandet ”Stråmændene” hive sejren hjem som de første vindere af dansk Handicap Grand Prix.

Målet med arrangementet har fra starten været at mødes på tværs af regionerne, skabe en fest, hvor borgeren er i centrum, og under konkurrerende forhold give deltagerne en chance for at fremføre egen musik foran et veloplagt publikum.

Det tilstræbes hvert eneste år, at HGP holder sig tro over for det ordinære Melodi Grand Prix, både i forhold til selve regelsættet og i forhold til fokus på fest og glæde!
Grand Prix’et har udviklet sig meget siden det første arrangement blev afholdt, og bandene er blevet mere selvstændige i deres performances. I dag er reglerne skruet sådan sammen, at personaledelen højst må udgøre 25% af medlemmerne i bandet.

Handicap Grand Prix samler hvert år imellem 500 og 700 handicappede, primært udviklingshæmmede, som overværer konkurrencen mellem de 10 udvalgte melodier, der fremføres af nogle meget entusiastiske musikere og sangere. Der er ikke afsat nogen økonomiske midler eller andet, så derfor er HGP meget afhængigt af fondsmidler og donationer fra sponsorer mv.

Det har været kutyme, at værtsskabet for det kommende års HGP overgår til den kommune, hvor vinderbandet er hjemmehørende. Hvis man ikke kan påtage sig opgaven, skal man sørge for, at opgaven bliver givet videre til dem der fik 2.- eller 3.pladsen. HGP afholdes hvert år den sidste lørdag i oktober. Der er ikke nogen landsdækkende styregruppe for HGP.

Det band, der vinder HGP, deltager ikke i konkurrencen det efterfølgende år, men må gerne optræde uden for konkurrence i løbet af dagen.